Van Haarlem 60e SRN-demontagebedrijf: “Aansluiten was voor ons eigenlijk heel logisch”

Scooter Recycling Nederland heeft afgelopen week weer een mijlpaal bereikt. Onlangs werd het 60e demontagebedrijf aangesloten. Om die reden stond SRN woensdag 13 juni al vroeg bij Demontagebedrijf Van Haarlem op de stoep met een slagroomtaart om dat te vieren. Eigenaar Dave van Haarlem: “Wat een leuke verrassing! En dan te bedenken dat aansluiten voor ons eigenlijk heel logisch was!

Van Haarlem is een echt familiebedrijf. “Dit autodemontagebedrijf werd 65 jaar geleden opgezet door mijn opa. Nu, jaren later, hebben we naast het autodemontagebedrijf ook een autobedrijf, en werk ik samen met mijn broers niet alleen meer aan auto’s, maar ook aan scooters.” Voor van Haarlem was de keuze om aan te sluiten bij SRN heel logisch: “Aangezien wij de vergunningen al op orde hadden, was aansluiten voor ons maar een kleine stap. Het enige dat nu verandert zijn wat kleine administratieve handelingen. Daarvoor krijgen we wel meer klanten terug én staan we bekend als bedrijf dat milieuverantwoord auto’s én scooters demonteert.”

Demontagebedrijf Van Haarlem is het 60e demontagebedrijf van SRN, en er volgen er nog meer: “En daar zijn we heel blij mee, want zo kunnen zowel consumenten als inleverpunten beter van hun afgedankte scooter af”, zegt Rob van der Linden, projectleider bij SRN. “De laatste jaren willen steeds vaker autodemontagebedrijven zich aansluiten. Jaarlijks worden ruim 25.000 oude brom- en snorfietsen afgedankt voor demontage en dit aantal groeit nog steeds. Door deze groei zullen scooters dan ook steeds vaker worden aangeboden.”
Scooter Recycling Nederland is het Nederlandse recyclingsysteem voor brom- en snorfietsen om deze op een maatschappelijk verantwoorde manier te recyclen, nieuwe grondstoffen beschikbaar te maken en milieugevaarlijke stoffen op de juiste wijze af te voeren. Samen met 60 demontagebedrijven en ruim 200 inleverpunten zorgt SRN ervoor dat brom- en snorfietsen op milieuvriendelijke wijze worden verwerkt.