Nieuws

Online campagne SRN. Merkt u het al?

Sinds 11 januari wordt de Recycleheld actief getoond aan diverse Facebook en Instagram gebruikers. De eerste resultaten zijn veelbelovend. In de eerste fase (11 t/m 25 januari) hebben meer dan 1000 mensen gezocht naar een inleverpunt op onze website. We zijn dan ook benieuwd, heeft u het gemerkt? De filmpjes waarin de Recycleheld voorkomt dat… Lees meer »

Minder scooters in de kliko

2018: een goed jaar voor scooterrecycling In 2018 hebben we 7 extra demontagebedrijven mogen aansluiten bij SRN. Het effect daarvan zien we terug in de officiële cijfers. In 2018 zijn er namelijk 7% meer voertuigen dan in 2017 gedemonteerd via de officiële inlever- en demontagepunten. Dit betekent dat we goed op weg zijn in Nederland… Lees meer »

Even kennismaken: de Recycleheld!

Eerder kondigden we al aan dat we een landelijke campagne zijn gestart om scooterrecycling landelijk aandacht te geven. Hoofdpersoon in deze campagne is onze eigen Recycleheld! Deze held op zijn gouden scooter kan je precies vertellen wat je met je oude scooter kunt doen. ‘Dat is heel gemakkelijk. Breng hem gewoon even naar een inleverpunt… Lees meer »

Nieuwe campagne over scooterrecycling

Deze maand start een campagne om scooterrecycling bekend te maken. De campagne is met name bedoeld voor consumenten die hun scooter willen afdanken. Het is de bedoeling dat zij hun scooter bij die bedrijven aanbieden die zijn aangesloten bij SRN om deze op een maatschappelijk verantwoorde manier te laten recyclen. De nieuwe campagne bestaat uit… Lees meer »

Groei SRN online

Het aantal mensen dat een bezoek brengt aan www.scooterrecyclingnederland.nl is dit jaar behoorlijk toegenomen. Normaal bezoeken circa 4.000 mensen per maand de website van SRN. In 2018 ligt dit op 5.000 bezoekers per maand. Een verklaring hiervoor is de toegenomen media-aandacht voor milieuzones en de “opruimacties” die diverse gemeenten dit jaar hebben opgezet. Het aantal… Lees meer »

Grote schoonmaak in Amsterdam

In Amsterdam geldt sinds 1 januari van dit jaar een milieuzone voor scooters. Brom- of snorfiets met een Datum Eerste Toelating (DET) van 2010 of ouder mogen niet meer in de bebouwde kom rijden. Dit levert een groot aantal scooters op die noodgedwongen worden afgedankt. Om deze scooters op verantwoorde wijze te kunnen verwijderen, heeft… Lees meer »

Van Haarlem 60e SRN-demontagebedrijf: “Aansluiten was voor ons eigenlijk heel logisch”

Scooter Recycling Nederland heeft afgelopen week weer een mijlpaal bereikt. Onlangs werd het 60e demontagebedrijf aangesloten. Om die reden stond SRN woensdag 13 juni al vroeg bij Demontagebedrijf Van Haarlem op de stoep met een slagroomtaart om dat te vieren. Eigenaar Dave van Haarlem: “Wat een leuke verrassing! En dan te bedenken dat aansluiten voor… Lees meer »

Scooterdemontagebedrijf Auto Samsen: een modern bedrijf

Ben Samsen is eigenaar van Auto Samsen in Hengelo. We spreken Ben over scooterrecycling en de samenwerking met SRN. Hoe ben je in dit beroep terecht bent gekomen? ‘Ik werkte voor een groot autodemontagebedrijf, maar wilde graag voor mezelf beginnen. Daarom heb ik in 1991 Auto Samsen opgericht. Vorig jaar oktober mochten we ons 25-jarig… Lees meer »

Minder brom- en snorfietsen gestolen in 2017

Rijdt u op een Capri, dan heeft u hopelijk een bijzonder goed slot. De kans dat deze scooter gestolen wordt is namelijk 1 op 71. Bent u de bezitter van een Honda dan is de kans groot dat u dit blijft want slechts 1 op 583 van deze brommers wordt gestolen. Dit blijkt uit cijfers… Lees meer »

Sloopregeling bromfietsen Rotterdam

Gemeente Rotterdam neemt maatregelen om overlast en vervuiling door brom- en snorfietsen terug te dringen. Dit moet leiden tot minder stank en herrie, socialer en veiliger rijgedrag en betere naleving van de regels. Wie zijn tweetakt brom- of snorfiets van voor 2011 laat slopen, krijgt een tegoed van 300 euro van gemeente Rotterdam. De gemeente… Lees meer »