Nieuws

Van Haarlem 60e SRN-demontagebedrijf: “Aansluiten was voor ons eigenlijk heel logisch”

Scooter Recycling Nederland heeft afgelopen week weer een mijlpaal bereikt. Onlangs werd het 60e demontagebedrijf aangesloten. Om die reden stond SRN woensdag 13 juni al vroeg bij Demontagebedrijf Van Haarlem op de stoep met een slagroomtaart om dat te vieren. Eigenaar Dave van Haarlem: “Wat een leuke verrassing! En dan te bedenken dat aansluiten voor… Lees meer »

Scooterdemontagebedrijf Auto Samsen: een modern bedrijf

Ben Samsen is eigenaar van Auto Samsen in Hengelo. We spreken Ben over scooterrecycling en de samenwerking met SRN. Hoe ben je in dit beroep terecht bent gekomen? ‘Ik werkte voor een groot autodemontagebedrijf, maar wilde graag voor mezelf beginnen. Daarom heb ik in 1991 Auto Samsen opgericht. Vorig jaar oktober mochten we ons 25-jarig… Lees meer »

Minder brom- en snorfietsen gestolen in 2017

Rijdt u op een Capri, dan heeft u hopelijk een bijzonder goed slot. De kans dat deze scooter gestolen wordt is namelijk 1 op 71. Bent u de bezitter van een Honda dan is de kans groot dat u dit blijft want slechts 1 op 583 van deze brommers wordt gestolen. Dit blijkt uit cijfers… Lees meer »

Sloopregeling bromfietsen Rotterdam

Gemeente Rotterdam neemt maatregelen om overlast en vervuiling door brom- en snorfietsen terug te dringen. Dit moet leiden tot minder stank en herrie, socialer en veiliger rijgedrag en betere naleving van de regels. Wie zijn tweetakt brom- of snorfiets van voor 2011 laat slopen, krijgt een tegoed van 300 euro van gemeente Rotterdam. De gemeente… Lees meer »

Auto Wessel nieuw demontagebedrijf SRN

Auto Wessel uit De Lutte demonteert en recyclet per jaar duizend auto’s. Af en toe werd er ook een brom- of snorfiets ingeleverd. Nu Auto Wessel het contract met SRN heeft ondertekend hopen ze op meer brom- en snorfietsen. Eigenaar Thomas Wessel:” Ik werd benaderd door SRN. Zij dachten dat wij goed bij elkaar gaan… Lees meer »

Electric Dutchman maakt elektrische scooter hip

In september begint de productie van de Electric Dutchman. De Electric Dutchman is een elektrische scooter die bij de presentatie op de Dutch Design Week afgelopen oktober enthousiast onthaald werd. Dave Brommert is een van de twaalf mensen die bij Specs Mobility aan de Electric Dutchman werkt. Jullie bedrijf maakt van oudsher producten voor mensen… Lees meer »

Een kijkje in de keuken bij ATR Terneuzen

ATR Tweewielers in Terneuzen is een echt familiebedrijf. Zoon Alex (34) en zijn vader Arthur doen de verkoop en de reparaties, moeder Plemmie richt zich vooral op administratie en de inkoop. Sinds twee jaar zijn ze als inleverpunt aangesloten bij Scooter Recycling Nederland (SRN). In die tijd zijn er ruim dertig brom- en snorfietsen gerecycled… Lees meer »

Een kijkje in de keuken van SRN – Rosalina Buis, medewerker binnendienst

Rosalina Buis werkt op de binnendienst van SRN en vertelt over de interne praktijk van het bedrijf waar ze sinds januari 2017 deel van uitmaakt. Een vraaggesprek over het werk, ondersteuning, nieuwe tools en haar eigen scooter. Wat doe je precies bij SRN? “Ik werk bij de binnendienst waar meldingen binnenkomen van inleverpunten met de… Lees meer »

Sloopregeling gemeente Den Haag met een schoon alternatief

De gemeente Den Haag loopt voorop als het gaat om de aanpak van vervuilend vervoer. En dat niet alleen; er wordt actief geïnvesteerd in duurzame alternatieven. Robert Motshagen, projectleider van het Actieplan Luchtkwaliteit bij de gemeente: “We proberen vervuilende voertuigen zoals scooters en dieselauto’s van de weg te halen én mensen kennis te laten maken… Lees meer »

Wat gebeurt er bij inlevering van een oude brom- of snorfiets?

Scooter Recycling Nederland (SRN) zorgt voor milieuverantwoorde demontage van oude brom- en snorfietsen. Heel belangrijk want deze tweewielers bevatten milieugevaarlijke stoffen die niet in het milieu terecht mogen komen. Bovendien kan een groot deel van de scooter worden hergebruikt. Hoe verloopt dat proces van duurzame demontage eigenlijk? Oude brom- en snorfietsen kunnen worden ingeleverd bij… Lees meer »