Wat gebeurt bij inlevering van je oude brom- of snorfiets?

Staat jouw kapotte brom- of snorfiets nog steeds in de schuur of in de achtertuin, omdat je niet weet wat je ermee moet? Lever hem dan in bij een door Scooter Recycling Nederland aangesloten inleverpunt of scooterdemontagebedrijf. Hij wordt dan op een duurzame manier gedemonteerd, en dat is goed voor het milieu. Maar wat gebeurt eigenlijk precies met je voertuig wanneer je deze naar een inleverpunt brengt?

Kapotte scooter inleveren 
Als je jouw oude brom- of snorfiets naar een inleverpunt brengt, heb je er zelf helemaal geen omkijken meer naar! Je hebt nu ervoor gekozen om op een milieuvriendelijke manier afstand te doen van jouw brom- of snorfiets. Een scooter bevat namelijk een aantal milieugevaarlijke stoffen die op een milieuvriendelijke manier moeten worden gedemonteerd en gerecycled. Om het milieu niet (nog meer) te belasten, is het belangrijk dat deze worden gerecycled. Dit kan bij het demontagebedrijf.

Naar het demontagebedrijf
Nadat jij je brom- of snorfiets bij het inleverpunt hebt gebracht, wordt hij vervolgens naar het demontagebedrijf afgevoerd. Wanneer een inleverpunt ook een erkend demontagebedrijf is wordt de brom- of snorfiets bij hetzelfde bedrijf gedemonteerd. De brom- of snorfiets wordt van alle milieugevaarlijke materialen ontdaan, zoals de accu, olie en brandstof, en deze materialen worden via de juiste weg afgevoerd.. Het metaal dat overblijft wordt via een shredderbedrijf teruggewonnen voor hergebruik.

Een nieuw leven voor oude scooteronderdelen
Op deze manier wordt het overgrote deel van het voertuig gerecycled en kunnen veel materialen worden hergebruikt. Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten, is dat oude materialen uit de brom- of snorfiets vaak een tweede leven krijgen.

Recycle je oude scooter!
Helaas worden er nog veel oude, ‘afgedankte’ brom- en snorfietsen niet via de duurzame weg afgevoerd. Nog te vaak belandt een ongedemonteerde, afgedankte brom- of snorfiets in het oude ijzer, waardoor allerlei gevaarlijke stoffen in het milieu terechtkomen. Zonde, want bij de aanschaf van een brom- of snorfiets betaal je een kleine recyclingbijdrage van €5,- om deze milieuvriendelijke demontage mogelijk te maken. Heb jij een oude brom- of snorfiets en weet je niet wat je ermee moet doen? Zoek een inleverpunt bij jou in de buurt!