Vijf onmisbare accessoires voor scooterrijders

Bij het kopen van een scooter heb je vaak meer dingen nodig dan je denkt, zoals een veilige helm, een paar scooterhandschoenen om de koude maanden te overleven en natuurlijk een goed scooterslot. Afhankelijk van de scooter die je rijdt, zijn er allerlei nuttige en leuke accessoires beschikbaar die het scooter rijden net wat aangenamer maken. Deze vijf accessoires mogen in elk geval niet ontbreken tijdens je volgende scooterrit!

Niet de scooter op zonder scooterhelm
Ietwat voor de hand liggend, maar als je een scooter rijdt die 45 km/u gaat, ben je verplicht een helm te dragen. Ook op de snorfiets wordt aangeraden om een helm op te doen. Bij het kopen van een helm heb je de keuze uit een integraal-, jet- of systeemhelm die ieder zijn voor- en nadelen hebben. Let er bij het kopen van een scooterhelm in ieder geval goed op dat de helm goed past en niet te wijd is. Met name als je van plan bent om online een helm te kopen, is het handig als je weet welke maat je nodig hebt.

Een goed (ART) scooterslot
Naast je eigen veiligheid is ook de veiligheid van de scooter zelf belangrijk. Een goed slot is dus onmisbaar. Om je scooter met een gerust hart achter te laten, wordt aangeraden om deze extra te beveiligen met bijvoorbeeld een kettingslot, beugelslot of stuurslot. Zeker weten dat je slot van goede kwaliteit is? Let erop dat je een ART goedgekeurd slot koopt. Neem ook deze preventietips eens door om zeker te weten dat je jouw scooter zo goed mogelijk beveiligt tegen diefstal.

Muuranker voor extra beveiliging
Voor een extra scooterbeveiliging kun je naast een scooterslot ook een muuranker aanschaffen. Een stalen oog dat je in de muur van bijvoorbeeld je huis of schuur kunt bevestigen, zodat je de scooter met een kettingslot aan de muur kunt vastmaken.

Windscherm voor het rijcomfort
Een windscherm kan een fijne aanvulling zijn op je scooter en het comfort tijdens het rijden verhogen. Het scherm zorgt er niet alleen voor dat je uit de wind zit, maar beschermt je ook tegen vliegjes. Bang dat je op regenachtige dagen slecht zicht hebt? Door het scherm in te sprayen met een nano-coating, glijdt de regen gemakkelijk naar beneden en blijf je goed zicht behouden tijdens het rijden.

Scooterkoffer of –mand
Een handige aanvulling op je scooter is een koffer of mand waar je spullen in kunt opbergen tijdens het rijden. Niet bij elke scooter is een bergruimte onder het zadel aanwezig en komt een scooterkoffer dus goed van pas. Om de koffer goed te kunnen bevestigen, heb je ook een bagagerek nodig.

Andere scooteraccessoires
Naast deze scooteraccessoires zijn er natuurlijk nog veel meer onderdelen waarmee je het rijplezier kunt verhogen. Denk aan een kilometerteller, extra zitje of navigatiehouder. Ook zijn er allerlei manieren waarop je jouw scooter kunt pimpen, zoals nieuwe velgen, een ander zadel of opvallende stickers. Welke scooteraccessoires zijn voor jou echt onmisbaar geworden tijdens het rijden?

 

Bron tekst: https://www.scooteronderdelenshop.com
Bron beeld: http://www.istockphoto.com/