Blog

Wat gebeurt bij inlevering van je oude brom- of snorfiets?

Staat jouw kapotte brom- of snorfiets nog steeds in de schuur of in de achtertuin, omdat je niet weet wat je ermee moet? Lever hem dan in bij een door Scooter Recycling Nederland aangesloten inleverpunt of scooterdemontagebedrijf. Hij wordt dan op een duurzame manier gedemonteerd, en dat is goed voor het milieu. Maar wat gebeurt… Lees meer »

Vijf onmisbare accessoires voor scooterrijders

Bij het kopen van een scooter heb je vaak meer dingen nodig dan je denkt, zoals een veilige helm, een paar scooterhandschoenen om de koude maanden te overleven en natuurlijk een goed scooterslot. Afhankelijk van de scooter die je rijdt, zijn er allerlei nuttige en leuke accessoires beschikbaar die het scooter rijden net wat aangenamer… Lees meer »

Waar moet ik op letten bij het kopen van een scooter?

Of je nu een nieuwe of een tweedehands scooter koopt, het is niet altijd even gemakkelijk om erachter te komen wat de juiste keuze is. Vooral als je voor het eerst een scooter gaat aanschaffen. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden, zoals de prijs en het merk, maar ook de banden… Lees meer »

De verkeersregels voor scooterrijders op een rij

Naast de vele auto’s, fietsers en bussen die op de Nederlandse wegen rondrijden, rijdt er ook een groot aantal brom- en snorfietsen door de straten. Dit zijn er in totaal zo’n 1,1 miljoen en het worden er alleen maar meer, want de verkoop van het aantal brom- en snorfietsen steeg ook dit jaar weer flink…. Lees meer »

Waarom je jouw oude scooter bij een scootersloperij moet inleveren

Of je nu geen gebruik meer maakt van je scooter omdat je een kapotte motor hebt of omdat je scooter compleet is bezweken onder zware schade, in beide gevallen kan je jouw scooter inleveren bij een scootersloperij die de oude scooter of bromfiets op een milieuvriendelijke manier verwerkt. Zo kom je gemakkelijk van je oude… Lees meer »